Yleistä

Kuva Hanna-Mari Lahtinen

Tilalla on kaksi EU-mitat täyttävää tallirakennusta.

Sisätallissa on 14 yhdeksän neliön karsinaa, koneellinen ilmastointi,
pesupaikka kahdella vesipisteellä, varuste-, kuivaus- ja rehuhuoneet.
Erillisessä rakennuksessa 11 ulkokarsinaa, joista neljä on suuria 20 neliön karsinoita esimerkiksi varsallisille tai varsoville tammoille. Kuivikkeena puru/purupelletti. Tässä rakennuksessa sijaitsee lämpimät sosiaalitilat (wc, taukohuone) sekä jokaiselle hevoselle oma tilava varustekaappi.
Molemmissa tallirakennuksissa valjastuspaikka katoksessa.

Tallilla on hyvät puitteet ratsastukseen ja ajoon. Aidattu ja valaistu 20mx47m kokoinen kenttä, n. kilometrin mittainen autoton hiekkapohjainen harjoitusrata, jossa valaistu 500 metrin hiitti-/laukkasuora sekä lisäksi pyöröaitaus maastatyöskentelyä tai juoksutusta varten. Harjoitusradan varrelta löytyy vesihauta sekä mäkiä. Kentällä on käytettävissä estekalusto. Tallin läheltä löytyy reittejä pidempiin ja lyhyempiin maastoretkiin.

Hevosilla on kokopäivätarhaus n. klo 8-18, reilun kokoisissa tarhoissa, joissa on sähkölanka-aidat. Tarhan etuosassa on sorapohjainen alue ja muilta osin tarhat ovat maapohjalla. Tarhaus yksin tai pareittain. Tarhoissa hevosilla on heinäkaukalot, johon on mahdollista kiinnittää slowfeeding-verkko. Tarhoissa vapaa heinä, joka annostellaan ulos päivittäin. Heinä on esikuivattua säilöheinää. Kesäisin suuret laitumet tallin pihapiirissä, mahdollisuus laiduntaa yötä päivää tai päivisin, laumassa tai yksin.

Rautian talli, laidun, rata

 

Ratsastuskuva Hanna-Mari Lahtinen